"Addig volt az Istennek áldása rajtunk, addig volt országunk, míg az mi hitünk virágjában volt" /Pázmány Péter/

Ítélet

Sportolási lehetőségek az egyetemen

Péntek Petra

2024. szeptember 06. - Ítélet.Pázmány

Kedves Gólyák!  

Engedjétek meg, hogy sok szeretettel köszöntselek benneteket egyetemi közösségünkben!

Célom, hogy megismertessem veletek milyen változatos, izgalmas és érdekes mozgáslehetőségek várnak rátok egyetemünkön. A kötelező Testnevelés órák keretében lehetőségetek van kipróbálni számos egyéni, illetve csapatsportot – ilyen a futsal, röplabda, kosárlabda, néptánc, gerinctorna, kidobós – emellett a természetjárás során felfedezhetitek fővárosunk természeti értékeit is. Különösen fontos megemlítenem a gólyabáli táncpróbákat, amelyek – ahogy azt a neve is sugallja – segítenek felkészülni gólyaévetek egyik legfontosabb eseményére.

sportolas_1.jpg

A kötelező testnevelés órák mellett szívesen látunk titeket röplabda, kosárlabda és futsal edzéseinken, függetlenül attól, hogy kezdők vagy haladók vagytok. Ezek az edzések remek alkalmat kínálnak arra, hogy évfolyamtársaitokkal együtt sportoljatok és új barátságokat köthessetek, és a fárasztó napok után lehetőségetek legyen levezetni a feszültséget, különböző sportolási lehetőségek keretében. Az edzések időpontjait lentebb találhatjátok meg.

Amennyiben versengő típusok vagytok, biztosíthatlak titeket, hogy karunkon nem fogtok unatkozni! Számtalan program és esemény vár rátok, ahol próbára tehetitek magatokat és megmutathatjátok, mire vagytok képesek akár egyénileg vagy csapatban. Ilyen eseményeink egyike a DobJÁK Darts bajnokságunk, amely mostanra igazi Jákos hagyománnyá vált és ahol rengeteg értékes nyereményt – legyen az Pázmányos relikvia, kari póló vagy dartskészlet – tudtok bezsebelni, de ilyen a Társasjáték Est, illetve UNO és Kő-Papír-Olló bajnokságunk is. Ha inkább csapatjátékosok vagytok, fogjatok össze gólyatársaitokkal, illetve szaktársaitokkal, és küzdjetek meg a végső győzelemért a méltán híres Pázmány Labdarúgó Ligában.

Azonban idéntől már nem csak a futball szerelmesei tudják megmérettetni magukat Pázmányos Ligában, hanem a röplabda és kosár rajongóinak is lehetősége van – az Információs Technológiai és Bionikai Kar által szervezett – Pázmány Röplabda és Pázmány Kosárlabda Ligában részt venni.

Minden év szeptemberében megrendezésre kerül a sport napunk, ahol a már említett sportágak kipróbálása mellett lehetőségetek van a többi kar csapataival összemérni a röplabda tudásotokat. Idén a már jól ismert és bevált kosárlabda, röplabda, labdarúgás triász mellett rengeteg más izgalmas sporttal készülünk! Gyertek el, és próbáljátok ki magatok a kidobós, a darts vagy az önvédelmi sportok és a harcművészet világában! Délután emellett lehetőségetek lesz a néptánc világába is betekintést nyerni. 

A Sportügyi Bizottság talán legrangosabb rendezvénye a Jurista Kupa, amely az ország jogi egyetemei között megrendezett fontos sport- és kulturális rendezvény. Egy hétvége vár rátok Magyarország joghallgatóival, ahol nemcsak sportolási lehetőségek és előadások állnak rendelkezésetekre, hanem lehetőségetek nyílik kapcsolatokat építeni az ország többi joghallgatójával is! Ennek során egy teljes hétvégét töltünk valamely jogi kar vendégeként, ahol várunk titeket, hogy sportolóként és szurkolóként egyaránt részt vegyetek! Természetesen nem maradhat el az esti zenés, táncos mulatság sem, de a közös szurkolás is felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára, ezt garantálni tudom. Az eddigieken túl remek lehetőség az ismerkedésre és nem mellesleg megtapasztalhatod, milyen érzés a Pázmányos közösség részének lenni, az egyetem falain kívül. 

Megéri mielőbb valamely hallgatói szervezethez csatlakozni vagy benevezni a fentebb említett Pázmány Labdarúgó Ligába, ugyanis minden félévben a szervezetek csapatai, az aktuális PLL bajnok és a tanárok válogatottja összecsapnak a Pro Facultate Futsal Vándorkupa keretei között. Nagyszerű lehetőség, hogy ne csak az Egyetemi társaitokat, hanem az oktatókat is jobban megismerjétek. Ne tétovázzatok, válasszátok ki a számotokra legszimpatikusabb szervezetet, és lépjetek be!

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket az egyetemi sportolási lehetőségekkel kapcsolatban, és már  alig várom, hogy személyesen is megismerhessük egymást! Ha bármilyen sporttal vagy egyetemhez kapcsolódó kérdésetek van, szívesen állok rendelkezésetekre. Ne habozzatok megkeresni, legyen szó online téren vagy személyesen!

Sportedzések a karon: 

Röplabda: keddenként 16:00-tól, 18:00 óráig. 

Kosárlabda: keddenként 18:00-tól, 20:00 óráig. 

Futsal: szerdánként 20:30-tól, 22:00 óráig. 

Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr2618482999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása