"Addig volt az Istennek áldása rajtunk, addig volt országunk, míg az mi hitünk virágjában volt" /Pázmány Péter/

Ítélet

Szt. Hedvig Klub, a teremtésvédők közössége

Sulyok Veronika

2024. augusztus 25. - Ítélet.Pázmány

Szívből gratulálunk a Karunkra bekerült elsőéveseknek, Isten hozott Mindenkit! Minden egyes hallgatói szervezet azért dolgozik, hogy egyrészt a beilleszkedés, másrészt pedig a tanulmányok sikeres abszolválása minél zökkenőmentesebben sikerüljön. Most egy egészen unikális és sajátos célokkal rendelkező közösséget szeretnék Nektek bemutatni, amihez csatlakozva Ti is cselekedhettek egy, a jogászi hivatás szerves részét alkotó cél, a közjó érdekében.

hedvig.jpg

A Szt. Hedvig Klub a többi szervezet mellett a legfiatalabb közösség, amely egy, Csortán-Szilágyi Anita kommunikációs referens által megszervezett beszélgetés sorozatból nőtte ki magát, s immáron a legtöbb évfolyam képviseltetve van köreinkben. Célunk az egyetem fenntarthatóbbá tétele, az egyetemi polgárok figyelmének felhívása arra, hogy az Isten által teremtett világ oltalma mindenkit érintő, sürgető intézkedéseket igénylő közügy, amihez nekünk, egyetemi polgároknak is hozzá kell járulnunk.

Már a közelmúltban számos esemény megszervezésével sikerült a hallgatókhoz eljuttatni a teremtésvédelem témakörét, például előadások, kirándulások formájában. Tavasszal volt szerencsénk előadóként köszönteni Dr. Vetter Szilviát, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ vezetőjét, illetve az Első Nyúlmentő Alapítványt. A tavalyi év folyamán karunk egykori hallgatói fogadták el meghívásunkat. Dr. Nagy Csilla, a Magyar Birtokvédelmi Szövetség főtitkára a birtok- és állatvédelemről tartott nekünk előadást, míg dr. Huszár Andrással a klímavédelemről és a klímacsúcsról beszélgettünk.

Feladatkörünk szerteágazó, így Mindenki megtalálja a számára ideális és testhezálló teendőjét, legyen az rendezvényszervezés, social media felületszerkesztés, cikkírás, plakáttervezés vagy kapcsolattartás.

Fontos kiemelni, hogy a „hedviges” feladatokat nem zárt csoportként, magunk látjuk el csupán, hanem a többi hallgatói szervezettel is együttműködünk. Ennek példája, hogy a karitatív tevékenységekért felelős Caritassal bonyolítottunk le szemétszedést a Margit-szigeten, illetve a Feneketlen-tó környékén, valamint különféle adománygyűjtéseket is szerveztünk.

A Hedvig emellett a nemrégiben megalapult Genezis Kiválósági Diákműhellyel is rendszeresen együttműködik, több alkalommal kerültek megrendezésre előadások közös szervezésben.

A Hedvig nem csak értékrend, hanem közösség is. Közösségépítő programok által egy összetartó és meghitt csapatot kívánunk kialakítani a tagságban, akik így egymásra támaszkodva hatékonyan tudnak együttműködni. Ezt segítik különösen a nyári Hedvig-táborok is, melyek Fonyódon kapnak helyet.

A Klub azon hallgatók jelentkezését várja, akiket érdekel a környezetvédelem, szeretnének egy olyan megtartó csapathoz tartozni, amely elszánt Isten teremtett világának védelmében. A teremtésvédelem szent cél, a környezeti kihívásokkal teli 21. században ennek szerepe még inkább felértékelődött, s ehhez Karunk Közössége is hozzá kíván járulni. Jelentkezni a megadott időszakokban a hedvigklub@gmail.com címen lehet, amire egy rövid motivációs levelet várunk, ezt követi egy kötetlen, nem vizsgajellegű beszélgetés, melynek célja, hogy jobban megtudjuk egymást ismerni, s felmérjük az ambícióidat.

Megtalálhatók vagyunk a Facebookon és az Instagramon is, illetve készült a Hedviggel egy videóinterjú is, ami a kar Youtube csatornáján tekinthető meg.

Elérhetőek vagyunk:

Facebook: https://www.facebook.com/Szt.HedvigKlub

Insta: https://www.instagram.com/hedvigklub/

e-mail: hedvigklub@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr7718466353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása