"Addig volt az Istennek áldása rajtunk, addig volt országunk, míg az mi hitünk virágjában volt" /Pázmány Péter/

Ítélet

Gradus ad Facultatem

Maucha Ágnes

2024. augusztus 23. - Ítélet.Pázmány

Kedves Elsőévesek! A Gradus ad Facultatem szervezetének nevében köszöntelek Benneteket az egyetemen!

Miről szól a Gradus?

A Gradus ad Facultatem a Pázmány Jog- és Államtudományi Karán működő hallgatói szervezet, mely azért jött létre, hogy a történelem vagy magyar érettségire készülő gimnazistáknak segítséget nyújtson a minél sikeresebb felkészüléshez.
gradus_optimized.jpg

Ősztől tavaszig zajlik tanfolyamunk, melyen a kéthetente ismétlődő alkalmak során a szervezetünk tagjaiból és egyetemünk oktatóiból álló tanári csapatunk előadásai vezetik végig az érettségizőket a középiskolai tananyagon. Tavasszal, az érettségi előtti „hajrában” tartjuk négynapos, intenzív felkészítőnket: a Gradus Tavaszi Táborát. Ennek során kifejezetten az adott év érettségi tételsorára koncentráló előadássorozattal várjuk a résztvevőket, akik az utolsó napon írásbeli és szóbeli próbaérettségin tesztelhetik tudásukat. Diákjaink továbbá kézhez kapják az évről-évre frissülő jegyzetkönyvünket, amely az általunk kidolgozott érettségi tételekkel segíti tanulásukat. A munkánkkal egyszerre igyekszünk ismételni és kiegészíteni a középiskolai tananyagot, és olyan tapasztalatokat átadni a végzősöknek, melyek minket is segítettek az egyetemi felvétel elérésében.

A tagsággal járó feladatokból mi magunk is épülünk. Folyamatosan frissen tartja, sőt bővíti a magyar- és történelemtudásunkat, ezen túl olyan kihívások elé állít, melyek megtanítanak csapatban, egymásért dolgozni, vagy épp magabiztosan fellépni idegen hallgatóság előtt.

A Gradus tagjait nem csupán a közös munka köti össze, hanem összetartó baráti társaságot is alkotunk. Rendszeres csapatépítő programjaink (disznóvágás, evezés, biciklitúra, borkóstoló), nyaranta ismétlődő több napos közös táborunk, a határon túli magyar közösségek megismerését célzó honismereti túránk, a mindennapi közös kávézások és beszélgetések kovácsolnak olyan közösséggé, melyben életre szóló barátságok, szerelmek szövődnek. A gradusosok bármikor számíthatnak egymásra, legyen szó a tanulmányokról vagy épp a szórakozásról.

Kinek ajánljuk a Gradust?

Akiben továbbtanulás kapcsán felmerült a tanári pálya, de végül a jogi kart választotta. Aki szerette a történelmet és a magyart, és nem szívesen szakadna el ezektől. Aki fejlesztené előadói készségét és szeretne rutint szerezni, miközben élvezi is, amit csinál. Aki tapasztalataival segítené az érettségi előtt álló diákokat. Aki szívesen bővítené az általános műveltségét. Aki szeretne egy ösztönző, összetartó közösség tagja lenni. Aki olyan ,,pluszt” keres a joghallgatói lét mellé, ami könnyen összeegyeztethető a kötelező tanulmányokkal.

Fontos, hogy a Gradus az egyetlen olyan hallgatói szervezet, ahová csak elsőévesként lehet felvételt nyerni. Ha a fentiek valamelyikében magatokra ismertek, ne habozzatok jelentkezni!

Hogy zajlik a felvételi?

Minden év őszén hirdetünk felvételt a JÁK elsőéves hallgatóinak, erről hamarosan közösségi média felületeinken találhattok bővebb információkat. A többfordulós felvételi eljárást sikerrel teljesítők a szervezet „filiusaivá” válnak. Ezt követően részt vesznek az Unger Anikó és Weiszer Mariann tanárnők, valamint Erdődy János dékánhelyettes úr által vezetett tanításmódszertani szemináriumon, mely a gradusos feladatok teljesítését segítő és egyben a jövőbeli pályán is elkísérő képességeket, tudást ad. Filiusaink az első év során fokozatosan lépnek be a szervezet napi munkájába, és ha megbízhatóan, lelkiismeretesen teljesítik a rájuk bízott feladatokat, az év végén a szervezet tagjaivá válnak. Bár a Gradus tagság a 25. életév

betöltésével megszűnik, „seniorjaink” nem veszítik el kapcsolatukat a szervezettel, többek is visszatérő résztvevői közös programjainknak.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, sok szeretettel várjuk jelentkezésedet. Reméljük, találkozunk a felvételin!

Elérhetőségeink:

Facebook: https://www.facebook.com/Gradus.ad.Facultatem

Instagram: @gradus_ad_facultatem

honlap: https://jak.ppke.hu/gradus-rolunk

e-mail:gradusadfacultatem@jak.ppke.hu

Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr9018465243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása