"Addig volt az Istennek áldása rajtunk, addig volt országunk, míg az mi hitünk virágjában volt" /Pázmány Péter/

Ítélet

Zlinszky János Szakkollégium

Detre Csongor

2024. augusztus 16. - Ítélet.Pázmány

A PPKE Jog- és Államtudományi Karának vezetése 2023 tavaszán határozta el, hogy a Kar saját szakkollégiumot alapít. A szakkollégium – mely a Kar alapító dékánjáról Dr. Zlinszky Jánosról kapta a nevét – céljaként azt fogalmazta meg, hogy a felsőoktatási intézmények oktatási tevékenységén túlmenő, minőségi szakmai képzést nyújtson tagjainak. Valamint, hogy a JÁK első dékánja szellemi és erkölcsi hagyatékát szem előtt tartva, hozzájáruljon olyan jogászok képzéséhez, akik a jog rendjét a közjóra figyelemmel igyekeznek alakítani és alkalmazni.

szakkoli_1.jpg

A JÁK keretein belül működő szakkollégium nagy űrt pótolt, hiszen Karunk hallgatóinak mindeddig nem volt lehetősége arra, hogy egy, az Egyetem értékeivel és céljaival teljesen azonosuló szakkollégium keretein belül bontakoztassák ki tehetségüket. Az intézmény továbbá lakhatási lehetőséget biztosít a felvett hallgatók számára a Pázmány Egyetem frissen felújított kollégiumában.

Az 2023/24-es tanév első egyetemi szemeszterének kezdetével a szakkollégiumban is megkezdődött a szakmai munka. A hallgatók preferenciájuk szerint választott szakirányban folytatták szakkollégiumi tanulmányaikat. A büntetőjogi, civilisztika és közjogi szakirányokban a hallgatók egyaránt részt vesznek közös és egyéni kutatásokban, melyek eredményeit már publikációk és külsős oktatók részvételével tartott workshopok mutatják.

A szakkollégium mindennapjait természetesen nem csak a munka jellemzi. A rendszeres közös szabadidős programok, mint kirándulások, bowling, lézerharc valódi csapattá kovácsolták a szakkollégistákat, akik 2025 tavaszán is várják a felvételiző hallgatókat a PPKE JÁK bármely évfolyamáról!

Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr8218465529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása