"Addig volt az Istennek áldása rajtunk, addig volt országunk, míg az mi hitünk virágjában volt" /Pázmány Péter/

Ítélet

Pll: a Döntő

Győri Fortunató

2024. május 15. - Ítélet.Pázmány

Köszöntöm a kedves olvasókat, egyetemi hallgatókat, Pll fanatikusokat, futball kedvelőket. Lassan rákanyarodunk a vizsgaidőszakra, azonban mindenekelőtt a Mamertini és a Fortes Bellatores csapata vizsgázik labdarúgásból csütörtökön 17:00-kor a C épület „parkettáján”. Elérkezett a várva várt döntő, mindkét csapat hosszú és küzdelmekkel teli szezonon van túl és már csak egy meccs választja el őket, hogy magasba emelhessék  a 24 karátos aranyserleget.

a_donto_20240514_225418_0000_1.png

Mindkét alakulat csoportja élén végzett így már az „alapszakasz” után várható volt, hogy ez a párosítás igazi gourmet csemegének ígérkezik a nézőközönség számára.

A Mamertini gárdája a kieséses szakaszt a Csapatnév.txt ellen kezdte meg. Az Itáliai zsoldosokon azonban nem talált fogást az ellenfél. Az elődöntőben Battonyai Tamás fiai előtt már egy nehezebb mérkőzés állt, ugyanis a Piqué Blinders szurkolóit kellett elhallgattatniuk a továbbjutásért. A Mamertini azonban remek formában lépett pályára és a Blinders szurkolókat némasági fogadalom megtételére késztették.

A Fortes Bellatores a Szerdán Megbeszéljük csapatával vívta meg az egyenes kieséses szakasz első mérkőzését. Az ellenfél alakulatának viszont nem sikerült sajnos szerdán megbeszélnie, hogyan fogják megállítani a Nemeth Bulcsú vezette Fortes Bellatorest. Az elődöntőben a szívós Komédia csapatát látták vendégül, kemény meccset láthattak a szurkolók, villantak a lapok, mintha egy vegas-i póker versenyt néztünk volna. A mérkőzés végére viszont Bulcsúéknál jött le a royal flush és bejutottak a döntőbe

A döntő előtt kérdeztem a csapatok kapitányait arról, mit várnak a csütörtöki mérkőzéstől.

Battonyai Tamás (Mamertini):A csapat rendkívül összeszedetten és győzelemre éhesen érkezik a döntőre. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a teljesítménye maximumát fogja nyújtani, ahogyan ezt eddig is tettük. A rendszeres videózásnak köszönhetően tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel és gyengeségeivel, így bízom benne, hogy játékosaink egyéni kreativitása és a csapatszinten mutatott összhang megtalálja a Fortes Bellatores védelmének gyengepontjait. Egy gólgazdag de kimondottan szoros mérkőzésre számítok, a kupáért és a Pázmány Liga bajnok csapata címért jöttünk, így kevesebbel nem érjük be és biztos vagyok benne, hogy nem is kell beérnünk kevesebbel.”

Németh Bulcsú (Fortes Bellatores): „A PLL döntő mindig is egy meghatározó része a bajnokságnak. Nem csak az érmek, díjak és a győztesek miatt, de az egymással versengő lelkes szívüket-lelküket beleadó játékosok, csapatok miatt is. A Mamertini a szezonok során már bizonyított és itt a Fortes Bellatores is, akik most szeretnék megmutatni a nagyvilágnak mire is képesek. Egy izgalmas, remélhetőleg szoros, fair játékot remélünk, amely gólgazdag, látványos és pörgős. Mindkét csapat forrón készül már a meccsre, úgyhogy bízunk abban, hogy hatalmas csata lesz az első helyért”

A kapitányok szavaiból is érzékelni lehet, itt bizony nem babra megy a játék, mindkét csapat elszántan készül a meccsek meccsére.

Az alábbiakban bemutatnám a várható összeállításokat:

Mamertini: Battonyai-Fehér Tamás (C), Hegedűs Barnabás (K), Kovács Bence, Malya Bence, Béres István, Kuthy Gergely, Molnár Levente, Teszár Vilmos, Bagi Ákos, Bélavári Botond, Sárközy Gyula 

Fortes Bellatores: Németh Bulcsú (C), Drucskó Zalán, Bozori Péter, Schmuck Balázs, Theisz Ágoston, Ipacs Gergő, Kiss Ákos, Völgyesi Máté, Szakács Kálmán, Fülöp Balázs. Konta Csanád.       

Kedves olvasók, gondolom mindenkiben még rengeteg a kérdés, Fortes Bellatores vagy Mamertini, Battonyai vagy Németh, nagy öregek vagy újoncok? Vajon pályára lép-e a sérüléssel küzdött Molnár Levente? Videóztak-e eleget Tomiék? Taktikailag elég képzettek-e Búlcsúék?

Ezekre a kérdésekre viszont csak csütörtökön 17:00- kor kaphatunk választ, mindenkit bíztatnék arra, hogy látogasson ki a Döntőre és izgulja végig velünk együtt. A tét óriási, ki emeli magasba a C épület linóleumboritásán a trófeát és ki írja be magát a Pll történelemkönyvébe.

Csütörtökön találkozunk! 

Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr5718404679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása