A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

BODY – a legátfogóbb anatómiai enciklopédia

Máté Laura

2018. június 10. - Ítélet

2018. február 15-én nyitotta meg kapuit a világszerte híressé vált BODY Kiállítás, mely azóta is töretlen sikerrel várja izgatott vendégeit; egészen június végéig bárki számára nyitva áll a lehetőség, hogy kövesse az alig két hónap alatt megjelent több ezer látogatót.

Hétről hétre, látogatók százai keresik fel a nem mindennapi tárlatot, mely az orvosi pályákon tanulóknak maga a megelevenedett anatómiai nagy lexikon, a laikusok számára pedig ritka szemszögből nyújt bepillantást az emberi test rejtelmeibe, szervezetünk bonyolult működésébe.

mate_laura_body_2_1.jpg

A szakmai segítség ez utóbbi célcsoport számára is adott, hiszen a felmerülő kérdéseket feltehetik a kiállítás termeiben tartózkodó, felkészült orvostanhallgatóknak. Emellett pedig, ha interaktív tanórára vágynak, a szervezők erre is lehetőséget biztosítanak; csoportként érkezve a medikusok vezetésével haladhatnak végig a teljes tárlaton.

A kiállítás különlegességét adja, hogy valós – korábban élő – emberek testét, úgy nevezett plasztinációs eljárással tartósították, és az ilyen módon formáját megőrzött szervek, és testek – mely a tárlat nevét is adja - kerültek kiállításra.

mate_laura_body_2_2.jpg

A tárlat bevezetéseként végig kalauzolják a látogatókat az orvostudomány kialakulásának történetén, egészen az ókori, valamint középkori gyógyítási módszerektől, napjaink modern orvoslásáig.

A több, mint 2200 négyzetméteres kiállítótérben bemutatott tárgyak, valamint emberi preparátumok, a teljes test- és szervezetrendszer működéséről adnak átfogó képet, oly módon, hogy az anatómiában kevésbé jártas látogatók számára is érthető és használható tudást biztosítanak.

 mate_laura_body_2_3.jpg

A kiállítás prevenciós célját is érdemes kiemelni; „Stop Smoke!” jelige alatt, egy dohányos tüdejének elborzasztó példáját igyekeznek bemutatni, mely talán sokkoló élményként hathat az érintettekre.

Fontos kezdeményezés továbbá, a havonta megszervezett véradás is, melyet a kiállítás szervezői a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben tudnak megvalósítani.

További információk itt elérhetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr7314039204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.