A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Nem mindennapi törvények az Újvilágból

Szűcs András

2018. március 26. - Ítélet

Közismert, hogy az USA egyes tagállamaiban máig hatályosak olyan, hihetetlennek tűnő törvények, amelyek megkérdőjelezik a jogalkotók komolyságát. Az amerikai Business Insider 2018. március 9-én megjelent írásából válogattunk.

Dél-Karolina: A 16. életévüket betöltött férfiaknak tilos hamis házassági ajánlattal elcsábítani a nőket.

Kalifornia: Az a béka, amely békaugró-verseny közben halt meg, nem fogyasztható.

Florida: Azokat a bárokat, éttermeket és más, szeszes italt árusító helyeket, amelyek törpehajító-versenyt engedélyeznek, vagy abban közreműködnek, 1000 dolláros bírság fenyegeti.

a_wall_street_farkasa.jpg

Maryland: Tilos az orális szex, bár nem ismeretes, hogy az állam kikényszerítené ezt a törvényi rendelkezést.

Virginia: Tilos a házasságon kívüli nemi aktus.

Rhode Island: Aki egy ember végtagját szándékosan leharapja, az minimum 1, maximum 20 éves szabadságvesztéssel büntetendő.

Idaho: A kannibalizmus 14 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, kivéve, ha „életveszélyes körülmények között ez a túlélés egyetlen nyilvánvaló eszköze.”

Michigan: 1931 óta bűncselekménynek minősül a házasságtörés. Maximum 4 évnyi szabadságvesztéssel vagy legfeljebb 5000 dolláros pénzbírsággal büntetendő az a személy, aki e tényállást megvalósítja.

Iowa: Aki a margarint vajként akarja eladni, büntetendő.

Kentucky: Minden törvényhozónak, köztisztviselőnek és ügyvédnek esküt kell tennie, hogy nem párbajozik halálos sebesülés okozására alkalmas fegyverrel.

parbaj.jpg

Colorado: Engedélyt kell kérnie annak, aki meg akarja változtatni az időjárást.

Mississippi: A nyilvános káromkodás maximum 30 napos szabadságvesztéssel büntetendő. Tilos vulgáris, trágár szavakat használni két vagy több ember jelenlétében.

Nevada: Tilos röntgengéppel meghatározni az emberek lábméretét.

[1] http://www.businessinsider.com/weird-state-laws-across-america-2018-1#alabama-the-city-of-mobile-may-know-how-to-throw-down-on-mardi-gras-but-the-use-of-confetti-is-strictly-prohibited-to-carry-manufacture-sell-or-handle-the-party-supply-is-considered-an-offense-against-public-safety-1

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr7113780192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.