A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Arsboni Karrier Fesztivál - Remek lehetőségek tárháza

Péczka László

2017. november 08. - Ítélet

2017. november 7-én vette kezdetét az Arsboni által szervezett háromnapos (november 7- 9) Karrier Fesztivál, amely rendkívül színes palettát mutat be jogászoknak és joghallgatóknak. A mai napon délelőtt tíz óra és délután fél négy között három Safary-n vehettek részt az érdeklődők. Bemutatkozott az Ernst & Young csapata, a Jalsovszky, valamint a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda. Az Ítélet szerkesztői, Mihály Kristóf és jómagam a mai nap folyamán két Safary-n vettek részt. Kristóf az Ernst & Young Hungary programján, míg én a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda előadásán lehettem jelen. Ezekről az eseményekről olvashatjátok beszámolóinkat. 

20369775_265276507210825_7773015097006767149_o.jpg

Az Arsboni Karrier Fesztivál keretein belül az Ernst & Young Hungary által tartott programon megtudhattuk, milyen egy hatékony, elsősorban könyvvizsgálással, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadással foglalkozó nemzetközi vállalat működése.

Nem csupán a karrierépítés és a versenyképes jövedelem tekintetében előnyös az említett cégnél való elhelyezkedés és munkálkodás, hanem azért is, mert a saját szakmai motivációk által vezérelt dolgozók folyamatos egyéni fejlődésére is hangsúlyt fektetnek oly módon, hogy számos lehetséges eszközt biztosítanak arra a célra, hogy a munkában ki lehessen teljesedni, s a feladatokat a lehető legtökéletesebben végre lehessen hajtani. Kiemelt jelentőségű, hogy a még kezdő, alacsonyabb beosztású dolgozók véleményét, meglátásaikat is kikérik, számításba veszik, s azon kívül, hogy az ebből fakadó kreatív gondolkodás díjazásra kerül, olyan közösséget és „légkört” teremtenek meg, hogy a ranglétrából fakadó alá-, fölérendeltség éles elhatárolása nem érzékelhető, ennélfogva az összehangolt csapatmunka gyümölcsöző eredményeket hoz.

Mindig szívesen várják a tehetséges jogász, illetőleg közgazdász végzettséggel rendelkezők jelentkezését a betöltetlen munkaterületekre. Jogászok esetében nem kizárólag pénzügyi jog, de munka- és polgári jog iránt elkötelezetteket is készséggel várnak. Az EY célja - a minden vállalkozás által szem előtt tartott profitmaximalizálás mellett - az, hogy globális jelenlétüket arra is felhasználják, hogy ösztönözzék a párbeszédet a nemzetgazdaságok és a tőkepiacok előtt álló legnagyobb mindenkori kihívásokról. Végezetül mottójukban summázható célkitűzésük: Building a better working world. Hiszen ha a gazdaság jobban működik, az egész világ jobban működik. (Mihály Kristóf)

A délután folyamán a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda Safary eseménye rendkívüli érdekességeket tartogatott a résztvevőknek. Alapjában véve az iroda elhelyezkedése is impozáns, hiszen a Bank Centerben található, de ez mellett az iroda munkatársainak kisugárzása is pozitívumként értékelhető.

Szakterületeket illetően a fő hangsúly a közbeszerzési jogon van, de széleskörű ügyfélkörük révén polgári jogi és pénzügyi jogi profillal is rendelkeznek. Az előadáson bemutatásra került az iroda felépítése, belső működése, karrierlehetőségei is. A jelenleg csaknem negyven főt számláló irodában fegyelmezetten zajlik a munka. Minden munkatárs szakterületének megfelelően van beosztva feladatokkal, ezáltal professzionális lehetőség nyílik a fejlődésre. Szakmai képzésekkel, jogi angol oktatással igyekeznek a munkatársak tudását mélyíteni, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban szolgálják ki ügyfélkörüket.

Karrierlehetőség szempontjából a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda remek választás joghallgató gyakornokok és pályakezdő jogászok számára. A jelentkezési lehetőség nyitott, mind gyakornokoknak, mind pályakezdőknek.

Hogy mit tartogat számotokra a következő két nap? Többek között bemutatkozik a KPMG, szó lesz az ügyvédi pálya jövőjéről, megtudhatjátok, hogy milyen jogászként szerepelni a kamera előtt és bepillantást nyerhettek az IT-projektek és a jog metszéspontjaiba is. Ez csupán néhány program az Arsboni Karrierfesztivál szervezésében.  További részletek, regisztráció az Arsboni felületén látható. Ne hagyjátok ki, remek lehetőség!

Képforrás: Arsboni Karrier

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr9813204927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.