A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

EFOTT 2017 – az elérhető fesztivál, ami igazán Nekünk szól

2017. július 20. - Ítélet

MÁTÉ LAURA

Az idei EFOTT 2017. július 11-17. között került megrendezésre, az utóbbi évekhez hasonlóan a csodás Velencei-tó partján, melynek házigazdája ezúttal, az idén 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem volt. Egy jó fesztivál kapcsán eszünkbe juthat a strandolás, a zene, a koncert, a hajnalig tartó szüntelen bulizás, az izgalmas programok és a gasztronómiai élvezetek. Aki ezeket várja el egy fesztiváltól, még hozzá elérhető áron, az bizonyára nem csalódott az idei EFOTT fesztiválban.

19642548_10156269154673368_8174176530460809217_n.jpg

A 6 napos rendezvény megannyi kulturális, valamint sport programot, illetve minőségi koncert élményt, és a fesztiválokhoz képest elérhetőbb árakat ígért, melyet úgy hiszem sikerült is teljesítenie.

Személyesen a szombati napon látogattam ki az EFOTT-ra, amikor is nagy örömömre a Hurts volt az esti külföldi sztár fellépő. Habár estére az időjárás nem kedvezett azoknak, akik nem ittak meg kellő mennyiségű alkoholt, ahhoz hogy ne vegyék észre, az időjárás lassan mindössze 12 fokhoz közelített, - ami igazán kiszúrás egy júliusi nap tekintetében – ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, a koncert élmény elfeledtette velem a hideget; minőségi és igazán hatásos élményben volt részem. Ahogy körbe néztem a hatalmas tömegben, világosan láttam, hogy mások is osztják a véleményem. A könnyes szemek, az örömteli sikolyok összehoztak minket; habár sokan érkeztünk különböző városból, még is kicsit egy ritmus vert a szívünk. Úgy hiszem egy fesztivál esetében talán ez az egyik legfontosabb cél, amit elérhetnek a rendezvény szervezői.

20140074_10156269153588368_5581205524227966489_n.jpg

Kiemelendő, hogy a napközbeni programok sem maradtak el az esti buli hangulathoz képest.

A megannyi civil szerveződés, és egyéb szervezetek kitelepülése, melyek számtalan program lehetőséget nyújtottak az odalátogató fiataloknak, - melyek egy úttal betekintést adtak az egyes szervezetek működésébe is - igazán remek ötlet és nagyon hasznosnak találom. Mind azon által, pedig néhány feladat igazán megmosolyogtató volt; valóban sikerült a kellemeset a hasznossal összehozni, ez ismét egy plusz pont volt.

A nappali színes kavalkád, és a számtalan program lehetőség estefelé fokozatosan átalakult a jól ismert fesztivál hangulattá. Lassan elindultak a világító óriás körhinták, több színpadon felcsendültek az esti fellépők dallamai, valamint a számtalan DJ keverte zenék, a legkülönbözőbb stílusokban, amik biztosították a hajnalig tartó szüntelen bulizást.

20170715_214851.jpg

Ha a kedvezőbb árakat szeretném kiemelni, mindenképpen meg kell említenem a Lidl valamint a Rossmann kitelepülését, ami szintén egy meglehetősen pozitív ötlet volt, hiszen a megszokott árakon is lehetősége nyílt a fiataloknak arra, hogy étkezhessenek. Kifejezetten hangulatosnak éreztem, hogy leülhettünk a megvásárolt étellel, itallal a Velencei-tó partjára, és a napközben még kellemes napsütés mellett elfogyaszthattuk. Természetesen, ha valaki a jól megszokott fesztiválos street food-okra vágyott, arra is akadt bőven lehetősége, ráadásul az sem a legmagasabb árakon, hiszen például egy nagyobb doboz tésztás ételt már 1000 forintos áron el lehetett érni, ami egy hasonlóan nagy, több napos rendezvény esetében mindenképpen a kivételesen olcsóbb kategóriába sorolható.

efott_4nap_pozsonyi_090.jpg

Összességében azt kell, mondjam, hogy a várt fesztivál életérzés nem maradt el, ráadásul a többi nagy fesztivállal ellentétben, valóban a magyar fiatalokat is megcélzó, egyetemisták pénztárcáját kímélő módon élhettem át, melyet pusztán a kellemetlenebb nyári időjárás ronthatott el. Ez természetesen nem írható a szervezők számlájára, így a lényegében kellemes élményektől felindulva, azt kell mondanom, aki még nem tette meg, a következő alkalommal látogasson ki, kortól, nemtől függetlenül. Jövőre ugyan itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr4512677383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.