A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Színház: Gyilkosság a Monk(s)wellben - SzESz előadás

2012. május 16. - Ítélet

TOMPAI NIKOLETT

A Szofi Egyetemi Színtársulat idén a harmadik előadásával várt minden kedves érdeklődőt színházi estjére. Ez alkalommal Füzesi Gergely és Molnár Irén rendezésében állt színpadra Agatha Christie: Egérfogó című darabja. Agatha Christie angol írónő, „a krimi koronázatlan királynője”, az utókor számára mintegy 80 detektívregénye és nagy sikereket arató színpadi darabjai miatt lett emlékezetes. Színpadi darabja, a The Mousetrap (Egérfogó) tartja az első előadást követően leghosszabb időn át játszott előadás rekordját.

A történet elején egy panzióba csöppenünk, melynek tulajdonosa egy tapasztalatlan házaspár. A feleség Mollie Raltson (Katafay Blanka) és a férj Giles Raltson (Csonka József Márk) nem nagyon értenek a panzió vezetéséhez, de mindent megtesznek álmuk megvalósítása érdekében. Az időjárás sajnos nem a legkedvezőbb, s a hó elzárja a külvilágtól a házaspárt és a frissen érkezett vendégeket. A történet akkor indul be igazán, amikor megcsörren a telefon, és a vonal túlsó végén egy rendőrkapitány szólal meg. Mollie és férje Giles, a vendéglátósok kétségbeesetten keresik az újdonsült vállalkozásukban a hibát. Nem sokkal később érkezik meg a hatalmas síléceket cipelő Trotter nyomozóőrmester, és azonnali hatállyal összehívja a ház népét. A nyomozó felvázolja érkezésének okát: előző nap gyilkosság történt a Monk(s)well panziótól mindössze 30 km-re Londonban. A gyilkos nagy valószínűséggel a házban van, s a következő áldozatát keresi. De vajon ki a gyilkos? Mindenki gyanús, és gyanúsított! A vendégek mindannyian furcsán viselkednek. Christopher Wren (Nagy Dániel) egy őrültnek tűnhet, de lehet, hogy csak kissé bolondos fiatalember. Mrs. Boyle (Molnár Irén) egy rigolyás asszony, akinek szintén akadnak titkai. Metcalf őrnagy (Orbán József Kóka) túlságosan is zárkózott, s az sem biztos, hogy valóban őrnagy. Miss Casewell (Nagy Anita) nagyon titokzatosan viselkedő fiatal hölgy. Signora Paravicini (Gajcsi Zsófi) pedig nagyon furcsa nő. Amikor azonban az egyik vendéget holtan találják, bebizonyosodik, hogy valóban gyilkos van a házban. A tettes bosszúra éhezik, és még valakire vadászik. De ki lehet a harmadik áldozat? És ki a gyilkos?

Ezekre a kérdésekre választ kaptak azok, akik megnézték a színtársulat izgalmas előadását. A díszletnek és a zenének köszönhetően a nézők még jobban bele tudták élni magukat a történetbe. Mind a házaspárt, mind a vendégeket játszó színészek nagyon jól játszották a szerepüket. Kiemelném még Virág Csabát, aki a végkifejletben remekül alakította Trotter őrmester szerepét. Az előadás utáni tapsvihar egyértelműen a nézők elismerését jelentette. Reméljük a következő alkalommal is ilyen színvonalas előadással vár minket a színtársulat!

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr304516934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.