A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Program: Vitaklub

2012. február 06. - Ítélet

Te mikor vitáztál legutóbb? Ma? Tegnap? Esetleg a múlt héten?

Ha úgy hiszed, hogy Veled sosem fordult elő ilyen, akkor figyeld meg alaposabban, hogy mit, hol és hogyan fogalmazol! A vita életünk szerves részét képezi: vitáznak a tévében, az újságokban. Vitatkoztok otthon szüleitekkel vagy testvéreitekkel. A vita tehát mindenhol jelen van, és mindenki műveli.

S mi több: vitázni nagyszerű! Hogy miért is? A vitázás többek között lehetőséget ad számodra, hogy elmondd véleményedet, arra, hogy Te magad formáld, és mások is formálhassák nézeteidet. Ezáltal alakul vitakultúrád, és hozzásegít, hogy saját stílusodra rátalálj. Ha elsajátítod a tolerancia és erőszakmentesség elveit, egyben megtanulod mások véleményét is tisztelni, így leszel igazán képes önálló véleményed megfelelő prezentálására. A legjobb az egészben, hogy jó társaságban kellő magabiztosságot és önbizalmat gyűjthetsz!

Most itt a lehetőség, hogy Te is kipróbáld magad! Februártól, kétheti rendszerességgel a Pázmány Jogi Karán is alkalmad nyílik a vitázás fortélyait elsajátítani. Várunk szeretettel egy nem hétköznapi vitaklubba! Nem hétköznapi, hiszen a vitázás munkanyelve az angol lesz, a Business English elemeivel megspékelve, angoltudásod gyarapításában pedig nagy segítséget nyújt a (csöppent sem Idegen) Nyelvi Lektorátus. A foglalkozás folyamán szeretnénk a gyakorlati tudás mellé elméletit is biztosítani Neked, annak érdekében, hogy a megszerzett információt könnyen, sikeresen a mindennapi életbe tudd átültetni.

Az első alkalmat február 22-én, szerdán délután 18:00 órakor tartjuk, a helyszínnel kapcsolatban pedig figyeld a plakátokat, a Facebookot vagy érdeklődj a Lektorátuson.

Vitára fel!

A Szervezők
(Bolla Balázs, Girst Noémi, Kis- Molnár Flóra)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr254071218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.