A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Csapatépítő: Csapat-össze-rántás

2012. február 04. - Ítélet

BALÁZS BEÁTA

A vizsgaidőszak örömeinek hódolva az egyszerű diák olykor beleseik abba a szörnyű hibába, hogy megfeledkezik olyan földi dolgokról, mint az alvás, a barátok, a szórakozás.

E súlyos hibát orvosolva, továbbá bebizonyítva magunknak és a világnak, hogy nem szabad elkeseredni, hiszen vizsgaidőszak után is van élet, csapatösszerántottunk a vizsgaidőszak utolsó napján!

Az Ítélet bátor, akadályt nem ismerő publicistái, dacolva a faggyal és a fáradsággal, egy romantikus Deák téri randevú után a vár felé indultak. Kedves főszerkesztő asszonyunk persze már az útra is tartogatott nekünk csapatot építő feladatot, gondolok itt a sok fotóra, amit a következő címlapokhoz készítettünk. Celebekhez hasonló módon minden lépésünket fotós követte, akinek olykor még segítsége is akadt, keleti barátinak személyében.

Az idei év első míting témája ismét a kultúra volt, melynek jegyében a Nemzeti Galériát látogattuk meg. Országunk híres vendégszeretetéről, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Galériában is nemcsak mint vendégek ismerhettük meg a képtárat, hanem a kulisszák mögé is bekukkantva, néhányunk ruhatáros-néni szerepben is kipróbálhatta magát.

A Nemzeti Galéria széles repertoárjából mi a jelenleg nagyon népszerű időszaki kiállítást, a Hősök, királyok, szentek – A magyar történelem képei és emlékei című tárlatot néztük meg. E kiállítás a magyar történelem kiemelkedő alakjait, eseményeit mutatja be a Himnusz és Szózat mindenki által ismert sorain keresztül. A gimnáziumi történelemkönyveim elevenedtek meg előttem a Galériában. A főként Munkácsy Mihály és Székely Bertalan festményekből álló kiállítást augusztus 26-ig minden kedves érdeklődő megtekintheti.

Napi kultúra igényünket kielégítve, s az estét megkoronázni kívánva ültünk be a Galéria nyújtotta élmények után egy kávéra, teára, kibeszélve a vizsgaidőszak örömeit, bánatait és a hogyan tovább, a jövő zenéjét.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr94066390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.