A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Ítélet

Beszámoló: Hogy kerül az optikai kábel a Pázmányra?

2011. december 08. - Ítélet

BURUS HENRIETTA VIRÁG

Dr. Bartóki-Gönczy Balázs neve nem cseng ismeretlenül iskolánk történetében, lévén egykori hallgatónkról van szó. Balázs 2010-ben végzett a PPKE JÁK-on, és ugyanezen évben az Université Panthéon-Assas Paris II-n is, ahol általános francia jogot tanult. Mindezek után a párizsi Université Paris XI-on hírközlési és űrjogból szerezte LLM fokozatát, majd idén októberig a FranceTélécom-nál dolgozott jogászként – jelenleg pedig a PPKE JÁK Ph.D. hallgatója. Nemrég bemutatkozott egy újabb oldaláról is: ő volt ugyanis az ELSA Budapest Legal Research Group november 23-i találkozójának meghívott vendégelőadója. Balázs fő kutatási témája az elektronikus hírközlési piacok szabályozása – a mostani találkozón elhangzott előadását már más speciálkollégium keretén belül is előadta.

Mégis, egy kutatócsoportban tartott előadás más, mint egy szemináriumon előadni. Az ELSA Budapest Legal Research Group ráadásul egy hallgatói önszerveződés eredménye. A csoport 2010 őszén kezdte meg működését Dömötörfy Borbála és Noszlopy Levente ötlete alapján, Pázmányos és ELTÉ-s diákok közreműködésével. A Kutatócsoport oktatói támogatást is kapott, Dr. Szilágyi Páltól a Pázmány-, és Dr. Kováts Surdtól az ELTE részéről. A csoport témája, melyen belül kutatások folynak, az alapvető emberi jogok és a versenyjog kapcsolata. Találkozóinkra alkalmanként vendégelőadókat hívunk – ahogy Balázst, és a következő alkalomra Dr. Tóth Tihamér Tanár Urat is.

A november végi találkozón Balázstól az elektronikus hírközlési piacok szabályozásáról hallhattunk. Nagyon hasznos, sok részletre kiterjedő kitekintést kaphattunk a telekommunikációs piacokról – a magyar piacokra különös figyelemmel, illetve példákkal a francia szabályozás rendszeréből. Hallhattunk a felmerülő problémákról, megoldási lehetőségekről, illetve a jelenlegi és a jövőben alkalmazandó technikai megoldásokról. Az egy órán át tartó előadás után élénk vitával zártuk a találkozót, amely újabb bizonyítéka annak, hogy az elektronikus hírközlési piac egyike a legdinamikusabban fejlődő piacoknak és egyben a legérdekesebbeknek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr963447378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.