A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Ítélet

Pályázat: Nr. 5. Gólyatábor 2011- Ahol a tutorok minden tudással felvérteznek

2011. október 03. - Ítélet

TOMPAI NIKOLETT

Amikor kiderült, hogy felvételt nyertem az Egyetemünkre (már az én egyetemem is), nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó hangulat és rengeteg jól megszervezett program vár rám.

Már a nyár közepén mentek az üzenetek a gólyáknak létrehozott internetes csoportban. Szerencsére úgy tűnt, hogy óriási az érdeklődés. Bevallom, én is folyton azt lestem, hogy akad-e egy új hír a gólyatáborról vagy egy új, jópofa videó a tutorokról. Mindenkinek elhíreszteltem, hogy Lellére megyünk, és mennyire jónak tűnik a társaság és a hangulat. Mégiscsak ez az ország legjobb hangulatú kara!

Aztán egy hajnali órában, reggel nyolckor, végre elkezdődött a várva várt tábor! Háromszáz álmos, de izgatott gólya várt arra, hogy megtalálja a saját csapatát a Déli pályaudvaron. A reggeli kis tornánk nagy feltűnést keltett, és az összes arra járó tátott szájjal bámult minket. A vonatút alatt megtanulhattuk a remek indulókat, s Lellén már egy emberként énekelhettük. Megismerkedhettünk a többiekkel és kiderült, hogy mennyi minden közös van bennünk. A kötelező programok (tutorfoglalkozás, jogászkerekasztal, mise) után végre jöttek a nagy bulik! Karaoke, tánc, Julia Carpenter… Sokan mondták, hogy a három éjszaka alatt összesen aludtak nyolc órát. Hát ez velem sem volt másképp. A hajnalig tartó bulizások, melyek után reggel nyolckor keltünk, és megtanultunk szinte bárhol elaludni. (Ezt az állapotot a vizsgaidőszakban is el lehet érni – A Szerk.) A strandon, napozás közben, ülve, ebédlőben, a vonaton…

A nagy bulik mellett a tutorok valóban rengeteg tudással vérteztek fel minket. A második napon izgalmas akadályversennyel lepett meg minket a HÖK, mely valóban „hidegzuhanyként” ért minket. Persze ez a nap sem végződhetett volna másként, mint hajnalig tartó bulival, és a rendőrök látogatásával. Végül a sportprogramok, a vörös szőnyeges díjátadás és a gólyaavató szertartás után az Animal Canibals búcsúztatott minket, mégpedig fergeteges hangulattal. Pár óra alvás után nehéz szívvel csomagoltunk össze, és könnyes búcsút vettünk Lellétől (bár a helyiek nem keseregtek ezen ennyire). Utoljára rekedten elénekeltük indulónkat, s felszálltunk a vonatra. Budapestre érve mindenki fáradt, de vidám arccal szétszéledt.

A sok élmény közül nehéz lenne kiemelni egyet, minden annyira jól szervezett és izgalmas volt. Köszönjük a HÖK és a tutorok munkáját, mert valóban egy fergeteges gólyatáborban lehetett részünk, hála nekik!

Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr193273927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompainiki 2011.10.05. 18:33:07

Utólagosan értesültem, hogy az akadályversenyt a Tutorok szervezték. Elnézést a figyelmetlenségért!