A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Ítélet

Pályázat: Nr. 4. A gólyatábor gólyaszemmel

2011. október 03. - Ítélet

SZIGETI IMOLA

„Pááázmáányooosook vagyunk” című JÁK himnuszunkat kántálva tűnődtem el azon, hogy már két napja a Gólyatáborban vagyok, Balatonlellén. Pedig indulás előtt még csak azon gondolkodtam, hogy milyen is lesz életem első egyetemi évének első eseménye. Izgatottan vártam, hogy én is átélhessem, milyen is Pázmányosnak lenni.

Indulásunk napján, augusztus 29-én, reggel, nem voltam ott a „gödörben” – így arról az élményről sajnos nem írhatok –, de délutánra megérkeztem és hál’ Istennek hamar bele is olvadtam a több száz gólyától hangos közegbe. Épp a tutorfoglalkozás következett, ahol megismerhettük a kis csapatunkat. A társaság hamar összerázódott, már nem idegenként tekintettünk egymásra. Mindenki várta az esti programot, a megnyitót, mely egy vetélkedővel folytatódott és egy fergeteges bulival zárult. A „nincsen hangotok” skandálása közben reménykedtem, hogy marad még a hangunkból az elkövetkezendő napokra…

A reggeli óra egy könyörtelen ébresztővel indult, aminek – szerény véleményem szerint – nem mindenki örült. A nap első fele tutorfoglalkozással és kerekasztal-beszélgetésekkel telt, amit át is ugrok, mert a nap fénypontja kétségkívül az akadályverseny volt, melyet a legszórakoztatóbb élmények közé sorolok. A legnagyobb meglepetés az volt, amikor egy rövidtávon futni kellett és a „célnál” egykettőre egy vicces alakzatot kellett felvennie az adott csapatnak, mely egy szószerinti hideg zuhannyal lett teljes (s meg is örökítették ezt a csodás pillanatot). A verseny további, megmosolyogtató feladatokkal folytatódott – mint a lufi borotválás vagy a katonáskodás –, melyek igencsak felélesztették a kialvatlan társaságot. Az este ismét bulizást tartogatott a pázmányosoknak, sőt, vendégünk volt Julia Carpenter is.

Az utolsó ott alvós napon mindenki a gólyaavatást és a bulit várta, mivel tudtuk, hogy ez lesz a legjobb része GT-s ottlétünknek. Nem is csalódtunk, valóban felejthetetlen volt… Alessandro atya „hivatalosan” is gólyákká avatott minket. Az eredményhirdetés alatt mindenki végérvényesen rekedtre kiabálta magát, melyet egy tivornyázás követett. Ne felejtsük el megemlíteni az Animal Cannibals fellépését sem.

A három nap alatt számtalan új élménnyel gazdagodtunk és sok-sok jó tanácsot kaptunk. A szervezők, vezetők rendkívül jó munkát végeztek, minden elismerésem őket övezi. A gólyák nevében is kijelenthetem: hálásak vagyunk a Gólyatáborért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr603273936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.