A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Hely: Romkocsma? Annál is jobb!

2011. szeptember 25. - Ítélet

GALIGER ENIKŐ

Nagy kérdés volt előttem mindig, hogy miért nem lehet a romkocsmákat igényesen üzemeltetni? Ugyanis tény, hogy az árak ezeken a budapesti, nagyon menő (nagyon bölcsész) helyeken nem éppen a legjobbak, legalábbis a leleményesebb/csóróbb egyetemista rögtön kifordul és keres egy másik egységet magának. Cserébe persze, cool a környezet, tele van mindig erasmusosokkal és témából soha ki nem fogyó filozófusokkal, hangos a zene és nyáron ki lehet ülni a gangra egy fröccsel…

Hol a bökkenő? A fogyasztás következménye az ürítés, és lévén lánynak teremtett az Isten/genetika (na, például erről is jókat lehet ilyen helyeken cseverészni akárkivel) nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények közt tehetem meg! Kövezzenek meg a nem éppen finom témáért, de ez valódi probléma. Az ég áldja meg a tulajdonosokat! Kitalálják a koncepciót, megdizájnolják a helyet, 500 egy sör, de a WC, bár a szükség nagyúr, felháborító!

Nem szívesen ajánlottam külföldieknek ezeket a helyeket, ha kérdeztek. Egyszerűen ciki. De végre van megoldás! Ez most lehet, hogy TvShop-osan hangzott, de én úgy éreztem magam múlt szombaton, mint a reklámokban a szegény szerencsétlen háziasszonyok, akik eddig nem tudták elmosni az edényeket/összepárosítani a zoknikat, de most (csak itt, csak most) végre valahára felkiálthatnak, hogy Heuréka!Nemrég nyílt meg a Doboz névre hallgató, Klauzál utcai kocsma és mi, ahogy kell, le is teszteltük egy teltházas szombat estén. „Szeretnénk illeszkedni abba az evolúciós ívbe, amelyet a romkocsmák leírtak, s a célunk, hogy olyan hely lehessünk, ahol minőségi környezetben, például festmények és szobrok között ehet-ihat a vendég" – mondta a hely tulajdonosa, Tóth András.

Állítják magukról, hogy ők nem romkocsma, vagy nem úgy… A különbségek, az eddig megszokott módihoz képest, elsőre is jól láthatóak. Kezdjük rögtön akkor a vesszőparipámmal: beléptem a mellékhelyiségbe és láss csodát! Minden tiszta, minden zárható, van szappan és óóó, óránként jön a néni ellenőrizni! Emellett a belső kialakítás is kicsit eltér az eddigi lomtalanításról összeszedett holmikkal berendezett helyektől. Kinn, a fán, hatalmas King Kong várja az embert, de van itt óriás kutya, polip fatákolmány is (Szőke Gábor Miklós munkái), vannak kényelmes székek (!), 2 celeb/négyzetméter, bölcsészek, grillbár, hát mi kell még? Ja igen, a fröccs. Szerencsére a kiszolgálás gyors és kedves, úgyhogy erre se kell sokat várni. Részletesebb leírásba most nem is bocsátkoznék, szeretném meghagyni a rácsodálkozás élményét mindenkinek.

Annyit azért még elmondok, hogy terveznek ide még sok mindent: a jó idő végére ígérnek pincét táncolni és borozót is. Az emeletekre kialakítanak kibérelhető lakásokat házibulizni, ahol közért árakon lehet majd kapni az alkoholt és nem zavarja senki a szomszédját, valamint lesz műterem, ruhabolt, stb, stb.
Egy szó mint száz, jó ez a hely.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr553254628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ítélet 2011.09.25. 22:34:37

Hely tesztelve általam is! Újszerű - már amennyire ez a romkocsma kategóriba belefér -: a székek kényelmesek, a festés tiszta, a toalett hangulatos. A koktélok finomak, bár nem olcsók, a zene mondjuk nem nyerte meg a tetszésemet...