A PPKE JÁK Hallgatói Lapjának blogja

Ítélet

Elmélkedő: Ha nincs suli...

2011. július 13. - Ítélet

KOVÁCS KRISZTIÁN

Szorgalmi időszak, vizsgaidőszak, szünet. Ez a három időszak határozza meg az egyetemista életét. Amikor már benne vagyunk nincs gond, az átmenetek a nehezek: elővizsgahét – még nem igazi vizsgaidőszak, vannak előadások, joggal tesszük fel a kérdést: tanuljak? Menjek előadásra? Pihenjek rá a vizsgaidőszakra? A vizsgaidőszak után megint itt az átmenet: aludjak? Bulizzak? Menjek rokonlátogatóba?

Abban szerintem mindenki egyet tud érteni, hogy első dolgunk „temetni” a vizsgaidőszakot, ki-ki a maga módján. Ami engem illet, számomra a vizsgaidőszak vége a pihenés kezdete, mikor végre csak azzal vagyok, akivel szeretnék, eleget alszom, nem kell tekintettel lenni a másnapi órákra-vizsgákra. A kikapcsolódás nálam elképzelhetetlen egy jó film nélkül, a választásom ezúttal a Másnaposok második részére esett. Vegyes előítéletekkel vártam a filmet, az első rész nálam 10/10 volt, de az ezt követő Terhes Társaság – melyben az egyik főszereplő is játszott – borzalmai, s a “folytatásokkal” szembeni általános félelmeim ellenére az új részben mégsem kellett csalódnom. A csapat ugyanaz, a helyszín változott: ezúttal Bangkokban láthatjuk, hogy milyen is egy átmulatott éjszaka után egy ismeretlen helyen ébredni. Nem tipikus folytatás, de azért érdemes tisztában lenni az előző rész történéseivel is, így a fogorvos előző esküvőjével, Mr Chow-val és Mike Tysonnal – ezekről nem írok, mindenki nézze meg azt is. Maga a történet egyébként - ha mondhatom ezt – durvább, mint az előző részben: a drog és a szexualitás ábrázolása kevésbé árnyalt, egy levágott ujj, nyomasztó magukra utaltság egy olyan helyen, ahol a nyelvet sem ismerik, s eközben csak egyetlen kérdésre keresik a választ: hová tűnt a menyasszony öccse?

A történet talán annyiból tanulságos, hogy akárhogyan is érünk haza egy-egy kocsmatúra után, eddig még sem tetoválással, sem jegygyűrűvel az ujjunkon nem ébredtünk… … ez azt jelentené, hogy normálisak vagyunk? Szerintem…: IGEN!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://itelet-pazmany.blog.hu/api/trackback/id/tr713235811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.